Forum: Portugal generelt

Dette forum benyttes til generelle spørgsmål eller kommentarer angående Portugal.

 

Emne: Flytte til Portugal 2 voksne og 2 teenager
Navn: Timo
       31-05-2003 21:08
Jeg har flere spørgsmål.

1. Jeg har kigget flere ejendomsmæglernes hjemmesider men det ser ud som om priserne er høje. Er det generalt over hele Portugal eller er det fordi det er atraktive turist steder. Jeg har hørt at huspriserne er lave i den nordlige del af Portugal. Er det korrekt ?

2. Findes der internationale skoler i Portugal og er de meget dyre ? Er der nogen der har erfaring med at have børn i en almindelig Portugisisk skole når børnene ikke kan Portugisisk ?

3. Er der nogen der har erfaring hvor lang tid det tog at gøre sig forståeligt på Portugisisk. Jeg er klar over at det er meget individuelt.

4. Hvad med leveomkostninger for en almindelig dansk familie der ikke har de stor extra krav. Hvor meget billigere er det i forhold til Danmark ?
Da jeg har mulighed for at for et job hvor jeg ikke er bundet til Danmark vil det interesse mig at vide hvor meget en ganske almindeligt Portugisisk familie bruger til leveomkostninger ?

5. Er der nogen der har erfaring med at sætte Portugisisk hus i stand eller at bygge hus fra grunden. Hvad det svært/ dyrt at skaffe materialer ?

6. Er der nogen der har erfaring med at have 2 stk. teenager børn med til Portugal ?
Det var 6 spørgsmål af de 1000 andre spørgsmål.

Håber at der nogen kan og vil svare på mine spørgsmål. Tak på forhånd.
Timo

Besvarelser:
 • Re: Flytte til Portugal 2 voksne og 2 teenager (helene, 03-06-2004 14:46)
 • Re: Flytte til Portugal 2 voksne og 2 teenager (Hanne, 19-07-2003 15:18)
 • Re: Flytte til Portugal 2 voksne og 2 teenager (Maria, 17-06-2003 18:28)

 • Hej Timo...
  Jeg kan ikke svare på alle dine spørgsmål, men lidt har vel også ret...
  Jeg har selv boet i Portugal i 10 måneder, da jeg havde afsluttet folkeskolen...jeg var udvekslingsstudent og boede hos en portugisisk familie...jeg gik i en almindelig portugisisk skole, men da jeg først havde lært sproget var det ikke noget problem...
  Jeg boede i Gaia (på sydsiden af Douro-floden, overfor Porto). Så vidt jeg husker fortalte min værtsfamilie mig, at det er meget dyrt at leje sig ind, men at husene er forholdsvis billige, men jeg er ikke helt sikker...
  Det er meget individuelt hvor hurtigt man lærer sproget...nogle af udvekslingsstudenterne kunne sproget efter en måneds, mens andre stadig havde problemer, da vi skulle hjem igen...Jeg synes selv, jeg var irriterende lang tid om at lære det, men jeg er også temmelig genert, så jeg sagde ikke noget med mindre jeg var helt sikker på, det var rigtigt...tag nogle sprogkurser, men vent med det til I når Portugal, for dem, der gives i DK, lærer jer brasiliansk-portugisisk, og der er faktisk en væsentlig forskel...
  At flytte til Portugal med to teenagebørn...ja, jeg synes det var et fedt år...men jeg var godt nok også træt af portugiserne nogle gange...man skal lige vænne sig til, at de ikke har opfundet kalenderen...alt virker temmelig uorganiseret/kaos, men det vænner man sig til...det er faktisk chamerende...umiddelbart vil jeg sige, at man godt kan...jeg var selv 16 da jeg var dernede, og jeg elskede det og savner det...
  Jeg håber, I kan bruge det, jeg har skrevet, til noget...
  Mvh. Maria