Forum: Udlandsdansker i Portugal

Brug dette forum til at dele erfaringer med andre og kommende udlandsdanskere i Portugal.

 

Emne: Flytte til Portugal? Hvad skal man være OBS på?
Navn: Ole O - Sønderborg
       13-02-2007 21:39
Halløj,

Vi er lige startet med tankerne på at flytte til Portugal, så vi kommer en tur på et tidspunkt og ser hvad der er af lejligheder. Vi har tænkt på området omkring Porto, men har ikke lagt os faast på et bestemt sted - eneste krav er, at der er vand/havet. Min kone er fra Færøerne og jeg har sejlet på Færøerne og Grønland, så ude ved vandet er et must. Vi foretrækker helt klart et sted hvor turister ikke dominerer og hvad vi så skal arbejde med dernede - det må guderne vide...
Vi er henholdsvis 45 år og 47 år...

Vi savner oplysninger om hvorledes man skal forholde sig og hvad man skal være opmærksom på.

Synes ellers vi har kunnet hente en del brugbare informationer på Portugalnet, på en skala fra 1-10 , synes jeg et 9 tal er på sin plads, savner kun lige lidt omkring permanent flytning og beskrivelse af "ikke turist mål" der er vel steder hvor der ikke kommer så mange turister og hvor der er mulighed for at gøre et godt boligkøb fx., og selv handle med de lokale, oplevede vi bl.a. i Grækenland og det er økonomisk den bedste løsning og grundlag for "integration" utrolig bedre da de lokale går mund til mund og nye tilflytterere...

Har i øvrigt kontaktet den danske ambasade i Lisabon og ser frem til at modtage "noget" derfra.

Hvorledes modtager de nye tilflyttere i Portugal? I må ikke spørge hvorfor det lige er Portugal vi interesserer os for, det kan vi ikke svare på?

Vi er befaren i engelsk og tysk - er det en fordel at kunne lidt spansk eller skal vi lære sproget dernede?

Hvis I sender svar på mail, må I gerne oplyse om de forhold som I oplever dér hvor i bor. Vi er nysgerrig af natur, så lange e-mails er meget velkommen.

Mvh
Ole O
Sønderborg

Besvarelser:
 • Re: Flytte til Portugal? Hvad skal man være OBS på? (Ole O, 27-12-2009 20:31)
 • Re: Flytte til Portugal? Hvad skal man være OBS på? (Hans-Bjarne Nielsen, 22-03-2009 14:00)

 • Nordportugal har stadig ikke så mange turister.
  Det er ifølge de lokale ikke tilrådeligt at bosætte sig fast helt ude ved kysten. Der er masser af havgus og iøvrigt et barskt klima. Portugiserne bosætter sig inde i landet (mindst 15 km fra kysten) og nøjes måske med et sommerhus ved havet. Et godt udtryk for ovennævnte påstand er kystbyen, Esposende (ca. 70 km nord for Porto), hvor der er masser af ledige lejligheder samt ejendomme, og til meget billige penge (1-2 mio kr. for ren og stor luksus). Men hvorfor bliver dette eldorado ikke revet væk ?
  Prøv at gå ind på webadressen, portugalnyt.dk, og se flere muligheder. Vi selv er faldet for restaurering af ruiner. De er naturmæssigt attraktivt beliggende, og man kan få særdeles megen indflydelse på, hvordan de skal genopbygges og indrettes. Også en billig løsning.

   
 • Re: Flytte til Portugal? Hvad skal man være OBS på? (Fernando Kvistgaard, 16-02-2007 00:57)
 • Re: Flytte til Portugal? Hvad skal man være OBS på? (Johnny Jensen, 15-02-2007 01:59)