Golf i Portugal - et udvalg af Portugals bedste golfbaner

Portugal er blevet en utrolig populær destination for golf-rejser. På grund af det milde klima kan der spilles golf året rundt.

I 2006 blev Algarve-området kåret som international Golf Destination Of The Year. Der findes 72 golfbaner i Portugal heraf de 6 på Azorerne og Madeira. Nogle af de bedste er følgende:

Lissabonkysten:

Estoril
Klassisk golfbane som naturligvis ligger i Estoril ca 35 kilometer vest for Lissabon. Banen har været vært for Europatouren og Portugal Ladies Open, men er dog ikke særlig lang. På grund af motorvejsbyggeri blev banens længde reduceret i 90’erne, men resultatet er super godt. Der findes også en 9-huls bane ved Estoril, som er god for begyndere og mindre øvede. Banen er tilknyttet det fem-stjernede hotel Palacioestoril.
Besøg: www.palacioestorilhotel.com.
Vi fandt følgende link angående priser: www.green2green.dk/00002/00009/00025/00033/
Normalt greenfee på hverdage 600 kroner. Europas største casino er i øvrigt nabo til hotellet.
Par: 69

Oitavos
Denne fantastiske bane ligger med udsigt over havet fra stort set alle huller - helt ude ved kysten vest for Lissabon. Golf i Portugal bliver ikke meget bedre end på Oitavos. Der er godt 50 kilometer til golfbanen fra lufthavnen i Lissabon. Hcp begrænsning på 36. Greenfee normalt 1200 kroner.
Officiel webside:  www.quintadamarinha-oitavosgolfe.pt/
Par: 71

Quinta de Marinha
Golfbanen ligger i nærhden af Oitavos, men er lidt mindre eksklusiv. Bor man i Cascais eller Estoril er man ved golfbanen i løbet af 5-10 minutter. Webside med priser:  http://www.quintadamarinha.com. Greenfee normalt 1200 kroner. Der er en storslået udsigt og natur omkring Quinta de Marinha - og Portugals efter sigende første cykelsti (nu har de mange) løber lige forbi. Man kan ganske gratis låne cykler inde i Cascais by som er et par kilometre væk. Der kræves pas når cyklerne udleveres.
Par: 71

Penha Longa
Penha Longa som betyder lang klippe ligger lidt inde i landet tæt på byen Sintra i et meget idyllisk skov- og klippe-område. Der er ca. 50 km til lufthavnen i Lissabon. En 9-huls bane for begyndere og mindre øvede findes også ved Penha Longa. Greenfee (18-huls) normalt 900 kroner og 350 kroner (9-huls). Byen Sintra er en arkitektonisk perle og med på Unesco's liste over World Heritage Sites. H.C. Andersen boede i Sintra i en periode. Golfbanen mener mange er én af Europas bedste. Der kræves hcp 24 af spillere som ikke bor på hotellet.
Besøg: www.penhalonga.com
Par: 72

Algarve:

Quinta da Ria
Golfbanen ligger i Rio Formosa naturparen øst for Taviva ca. 25 kilometer fra lufthaven i Faro. Der er mange træer på banen placeret som forhindringer. Den spanske by Sevilla ligger godt et par timers kørsel mod øst. Besøg: www.quintadaria.com/.
Greenfee omkring 750 kroner.
Par: 72

Quinta de Cima
Golfbanen ligger ved siden af Quinta da Ria, men har flere søer og vandløb. Se Quinta da Ria's web-site. Greenfee som Quinta da Ria.
Par: 72

Salgados
Golfbanen ligger i et naturreservat og er usædvanlig da den er bygget på marskland. Greenfee normalt 500-650 kroner. Der er ca. 30 minutters kørsel til lufthavnen i Faro. Kombinér eventuelt med et besøg i ZooMarine i byen Guia i nærheden, hvor man kan opleve delfiner på tæt hold.
Par: 72

Victoria
Én af de mest berømte golfbaner på Algarve-kysten. Det kostede den tidligere ejer over 130 millioner kroner at anlægge komplekset som omfatter 5 baner. Victoria er designet af Arnold Palmer og var det mest ambitiøse golf-projekt i Portugal.
Se herlighederne på www.oceanicogolf.com/courses/algarve/victoria/index.html
Greenfee er normalt 1300 kroner. Victoria golfbanen ligger i nærheden af byen Villamoura halvvejs mellem Faro og Albufeira 20 minutters kørsel fra Faro lufthavn.
Par: 72

The Old Course
En klassisk golfbane tæt på Victoria-banen. Old Course blev anlagt i 1969 og var i 1970 og 1979 vært for Portugal Open. Greenfee er 1100 kroner. Hcp krav på 24.
Se banen på: www.oceanicogolf.com/courses/algarve/old_course/index.html
Par: 73

Ocean Course
En golfbane i et større leisure-resort beliggende i et fantastisk naturskønt område. Greenfee 1100 kroner. Se mere om Ocean Course på: www.valedolobo.com
Par: 73

Royal Golf Course
Golfbanen ligger tæt på Ocean Course ud til kysten, Greenfee 1200 kroner. Royal Golf Course findes også på siden: www.valedolobo.com
Par: 72/73

Greenfee oplysninger er baseret på offentliggjort materiale i publikationen Golf & Leisure in Portugal udgivet i 2007. Alle priser er vejledende højsæson-priser. Der tages forbehold for fejl og prisændringer.