Forum: Rundt i Portugal

Brug dette forum til spørgsmål eller anbefalinger ang. specifikke steder i Portugal - f.eks. om et rejsemål eller den perfekte strand, de gode steder i byen eller en god udflugt.

 

Emne: Surfing strande og billig overnatning ved Portugals vestkyst
Navn: Portugalnet
       04-09-2007 14:20
I nærheden af den historiske by Sintra ligger byen Colares og ikke langt derfra stranden Praia das Maças. Her finder man et lille hyggeligt surfer lodge, hvor surfing entusiaster fra alle dele af verden mødes for at være i nærheden af nogen af Portugals og Europas bedste surfing strande.

Udover at tilbyde billig og basal overnatning i et paradis for surfere, arrangerer Surfiberia også kurser (surf school) med professionelle instruktører, som kender de lokale vind- og strømforhold og som selvfølgelig har autorisation fra den portugisiske surfing forening.

Alt udstyr kan lejes hos surfiberia, så er man på ferierejse i Portugal, er det også muligt at tage nogen dages surfingferie uden at have hverken bræt eller våddragt med. Surfiberia har også gæster, som kommer til det attraktive område blot for at ligge ved stranden; eksempelvis på den populære strand Praia Grande, som endnu ikke rigtig er ’opdaget’ af udenlandske turister.

Selv om Praia das Maças på kortet ser ud til at ligge et stykke væk koster det ikke mere end ca. 40 euro (300 kroner) at tage en taxi dertil fra Lissabon. Surfiberia arrangerer i øvrigt afhentning i lufthavnen i Lissabon for omkring 100 kroner per person. De mere lokalkendte (og prisbevidste) tager toget til Sintra fra Rossio stationen i Lissabon og bussen fra Sintra til Praia das Maças. Så kan turen gøres for under 50 kroner.

Overvejer man en surfingferie eller badeferie i Portugal er området vest for Cascais omkring Colares og Guincho spækket med strande, som med placeringen ud til Atlanterhavet næsten altid byder på masser af vind.

Udover Praia das Maças og Praia Grande kan nævnes Praia de Magoito som ligger lidt nord for Praia Grande i retning mod feriebyen Ericeira. Lidt længere sydpå finder man efter at have passeret Europas vestligste punkt Cabo da Rocha, den berømte Guincho strand, hvor VM for i windsurfing RS:X fandt sted i sommeren 2007.

Guincho er på grund af de fantastiske surfingforhold blevet dyrere og relativt mondænt. Mange af de bedste restauranter i Cascais/Sintra området ligger i Guincho. Har man lyst til at prøve surfing på Guincho kan Surfiberia arrangere ture dertil eller man kan selv tage turen på omkring 10 kilometer fra Praia das Maças.

Mere information om priser kan findes på www.surfiberia.com .

Besvarelser: