Forum: Portugal generelt

Dette forum benyttes til generelle spørgsmål eller kommentarer angående Portugal.

 

Emne: Brandslukningsfly i Portugal
Navn: Portugalnet
       02-09-2007 13:47
Det blev torsdag d. 23. august 2007 meddelt af en kilde i det russiske finansministerium at Portugal sandsynligvis modtager et eller flere russisk byggede fly som tilbagebetaling af lån til Rusland i størrelsesordenen $80 millioner eller godt 400 millioner kroner.

Flyet, der tales mest om er det såkaldte ’multirole’ twinjet Beriev Be-200, som kan bruges til mange opgaver, men faktisk blev udviklet til netop brandslukningsformål. Flyet kan løfte op til 12 tons vand og tanker op fra floder og søer med bølger op til 1,2 meter højde. Opfyldningstiden er kun 14 sekunder. Mere information om det russiske Be-200 fly kan findes på www.aerospace-technology.com .

Portugal underskev allerede i 2006 en aftale om at lease 1 stk. Beriev Be-200 til brandslukning. Flyet har bl.a. været indsat på brandskukningsopgaver i Nordportugal.

Der har været færre brande end ’normalt’ i sommeren 2007. Ud af de fire slukningsfly Portugal råder over, har man derfor sendt ét af sted til Grækenland for at hjælpe med at få has på skovbrandene der, som på et tidspunkt var ude af kontrol. Flyet er ét af to portugisiske Canadair CL-215 slukningsfly. Canadair flyet anvendes af mange middelhavslande til bekæmpelse af skovbrande.

Besvarelser: