Forum: Portugal generelt

Dette forum benyttes til generelle spørgsmål eller kommentarer angående Portugal.

 

Emne: Joe Berardo – den mest kendte Benfica fan i Portugal
Navn: Portugalnet
       13-08-2007 11:32
Joe Berardo er én af de over 160.000 medlemmer af Benfica’s fanklub. Det gør Benfica til den fodboldklub i verden, som har flest betalende medlemmer – lidt flere end Manchester United. Se Benfica’s hjemmeside her: www.slbenfica.pt .

Joe Berardo er mest kendt for sit talent for at spotte en god handel. Han har et rygte som den portugisiske finansverdens ’slagterhund’, og han er altid parat med en provokerende udtalelse til medierne, selv om han efterhånden er godt oppe i 60’erne. José Manuel Rodrigues Berardo, som i daglig tale i Portugal blot kaldes Joe Berardo, kommer fra små kår på Madeira. Han har egenhændigt opbygget sit imperium, som omfatter bl.a. hoteldrift, medier, tobaksindstri, bankvirksomhed, vin, telekommunikation og generel aktiespekulation.

Senest har Joe Berardo sågar langt et bud ind på Benfica på Euronext børsen i Lisbon, hvilket ikke faldt i ledelsen af Benfica’s smag. Berardo er kendt for at være en benhård forretningsmand, og ledelsen i Benfica følte sig pressede blot ved tanken om en Joe Berardo i bestyrelsen. Benfica aktien steg derimod som en raket indtil Euronext børsen suspenderede handlen. Da der få dage senere meldte sig rygter om at også et konsortium af kinesiske forretningsfolk overvejde at byde på Benfica, blev Joe Berardo’s bud dog straks omtalt i lidt mildere vendinger af Benfica-ledelsen. Der forhandles stadig.

Berardo er én af Portugals 10 rigeste med en formue anslået til over 14 milliarder kroner.

Gennem mange år har Berardo samlet på moderne kunst og har efterhånden opbygget en sand juvel af en kunstsamling. Berardo besluttede, efter i vanlig stil at have skændtes med den portugisiske regering i nogen tid, at samlingen skulle forblive i Portugal. Den er selv efter europæisk målestok omfattende og indeholder værker af Picasso, Andy Warhol, Francis Bacon, Henry Moore og mange flere.

I alt ca. 500 internationale og portugisiske kunstnere er repræsenteret og samlingen vurderes til at repræsentere en værdi af over 2,3 milliarder kroner. Man finder Berardo samlingen i Belém kulturcenteret på Praça do Império lige overfor Mosteiro dos Jerónimos. Toget fra Lissabon stopper ved Belém stationen få hundrede meter væk. Mere information her: http://www.berardocollection.com/ .

Besvarelser: