Forum: Udlandsdansker i Portugal

Brug dette forum til at dele erfaringer med andre og kommende udlandsdanskere i Portugal.

 

Emne: Portugisisk nobelpristager vil sammenlægge Spanien og Portugal
Navn: Søren Dahl
       17-07-2007 14:17
Den portugisiske nobelprisvinder i litteratur (1998) José Saramago har overraskende opfordret til at Portugal og Spanien lægges sammen til ét land ved navn ’Iberia’.

Saramago mener at Portugal med fordel kunne eksistere som provins med eget sprog inden for Spaniens grænser. I et interview i avisen ’Diario de Noticias’ redegør den 85-årige forfatter for sine synspunkter.

Udtalelserne vil sikkert vække fornyet opsigt omkring Saramango’s person i Portugal. I 1991 blev én af hans noveller ’O Evangelho segundo Jesus Cristo’ forbudt i Portugal med begrundelsen at den fornærmede den katolske tro.

Den aldrende forfatter er i øvrigt erklæret kommunist og ateist og har siden 1991 boet med sin (spanske) kone på den spanske ø Lanzarote.

Én af Saramango’s værker ’A Jagada de Pedra’ (Sten-flåden) fra 1996 handler i øvrigt om den iberiske halvø som i Saramagos novelle river sig løs fra Europa og flyder ud i Atlanten, hvor den bumper ind i Azorerne på vejen til at finde sin kulturelle identitet i Sydamerika.

Besvarelser: