Forum: Azorerne

Dette forum drejer sig udelukkende om Azorerne - alt vedrørende øgruppen.

 

Emne: Tyrefægtning på Azorerne
Navn: Søren Dahl
       08-07-2007 17:31
Overalt på den Iberiske Halvø er tyrefægtning populært, men der findes også tyreløb. Mest berømt er nok løbene i Pamplona i Spanien som afholdes hvert år om morgenen fra d. 7. til d. 14. juli. Løbene er en del af San Fermin festivalen og går kort fortalt ud på at unge mænd løber foran en flok løbske tyre i byens midte.

På Azorerne har man sin hel egen tradition. En tyr får et langt reb om halsen, der afgives signal om at tyren er løs og herefter går den vilde jagt. Der afholdes omkring 250 tyreløb på Azorerne fra maj til oktober. Se klip fra øen Terceira det på følgende link: http://www.liveleak.com/view?i=70f_1183870236 .

På Terceira og Graciosa er der desuden traditionel tyrefægtning. Bemærk at det er den særlige portugisiske variant af tyrefægtning som kræver om mulig endnu mere mandsmod end den spanske.

I Portugals tyrefægningsarenaer dræber man ikke tyrene. Der sættes ganske vist små pile i dyrets ryg som i Spanien, men kun i begrænset omfang.

Som finale træder 6-7 mænd ind i arenaen til fods hvoraf den forreste skal angribes af tyren.

Det ser helt uvirkeligt ud når Toreadoren (tyrefægteren) springer op på tyrens hoved lige inden den stanger ham og slæber ham adskillige meter inden de resterende mænd fastholder dyret. Showet er meget populært på portugisisk TV.

Besvarelser: