Forum: Portugal generelt

Dette forum benyttes til generelle spørgsmål eller kommentarer angående Portugal.

 

Emne: Portugal billigst - Priser på dagligvarer på feriedestinationen
Navn: Søren Dahl
       03-07-2007 15:03
Portugalnet har med udgangspunkt i en artikel i Politiken d. 3. juli undersøgt priserne for en række dagligvarer i Portugal.

Politiken gennemgår i artiklen dagligvarepriser på populære feriedestinationer og kommer med Star Tour’s hjælp frem til at Portugal er dyrere end både Mallorca og Tyrkiet.

Vi har gennemgået priserne som Star Tour angiveligt har fundet i Portugal og mener at de opgivne priser på bl.a. brød, the, marmelade og yoghurt er misvisende.

Vi tog udgangspunkt i supermarkedskæden Jumbo (ikke discount) i Portugal, som er ejet af den franske Auchan koncern. Jumbo ligger i alle større portugisiske byer og tit i bymidten. Via Jumbo’s portugisiske web site kan man finde priser på alle dagligvarer.

Vi kommer frem til en samlet pris på 110 kroner på de varer som Politiken lister op. Vi har valgt de billigste varer inden for hver kategori, men har ikke valgt tilbudsvarer. Vi har i øvrigt fået ægte Coca Cola og 6 øl i stedet for 4 som listet af Politiken.

Ifølge sammenligningen udarbejdet af portugalnet.dk er Portugal billigere end både Mallorca og Tyrkiet. Det skal bemærkes at man let kan spare yderligere 15-20% ved at handle i discount-butikker som Lidl og Minipreço.

Vi synes i øvrigt at sammenligning af priser er en rigtig god ide og vil på vores nye Portugal-website som snart går i luften, komme med flere sammenligninger – ikke mindst for at illustrere hvor dyrt Danmark er blevet på dagligvareområdet.

Besvarelser: