Forum: Rundt i Portugal

Brug dette forum til spørgsmål eller anbefalinger ang. specifikke steder i Portugal - f.eks. om et rejsemål eller den perfekte strand, de gode steder i byen eller en god udflugt.

 

Emne: Besøg Aveiro - Portugals svar på Venedig
Navn: Søren Dahl
       29-06-2007 11:27
Havnebyen Aveiro ligger ved Portugals vestkyst små 300 kilometer nord for Lissabon. Hvis man er kørende i egen bil fra Danmark og har god tid er Aveiro et perfekt stop på vejen hjem eller eventuelt som første overnatning i Portugal inden man kører videre til Lissabon/Algarve-området. Motorvejen E80 fra Spanien fører direkte til Aveiro. Fra Alveiro kan man køre direkte til Lissabon på motorvej A8.

Byen er omkring 1000 år gammel eller ca. lige så gammel som København. Den er kendt for sine kanaler heraf sammenligningen med Venedig i Italien. Derudover er Aveiro verdenskendt i Portugal for sin saltproduktion, høst af tang fra havet som bruges som gødning og for de specielle søde sager (ovos-moles og trouxas de ovos) som fremstilles i Aveiro området af æg (ovos) og sukker og sælges i hele Portugal.

I de senere år har Aveiro desuden udviklet sig til at blive en meget populær by at studere i. Der er over 12,000 studerende på byens velanskrevne universitet. Byen har små 75,000 indbyggere og de mange studerende i forhold til indbyggertallet sætter naturligvis præg på bylivet som opfattes af mange portugisere som Århus opfattes i Danmark eller Leeds gør i England. Mange af de studerende er i øvrigt begyndt at bosætte sig i byen efter studierne og andre vender tilbage efter nogle års arbejde i andre dele af Portugal.

Universitetets succes har smittet af på forretningslivet som førhen var som i de fleste andre provinsbyer i Portugal. Nu er der specialbutikker og gadeliv i Aveiro – endog om søndagen hvor ikke alle de unge længere finder vej til kirken. Fiskemarkedet (Mercado do Peixe) omkrandses af utallige restauranter og traditionelle barer. Det er også værd at se det mere moderne anlagte kvarter Mercado Negro som har alt i små lokale designer forretninger og café’er.

Er man til cykelferie er Aveiro den perfekte destination. Der er rig mulighed for at udforske omegnens naturskønne områder og man kan endda låne cykler helt gratis i centrum ved forevisning af ID (pas). Spørg efter BUGA (Bicicleta de Utilização Gratuita de Aveiro). Der er cykelstier omkring byens kanaler så man er ikke så udsat som cyklist her som man er i f.eks Lissabon, hvor det indimellem kræver gode nerver at færdes på cykel.

Besvarelser: