Forum: Rundt i Portugal

Brug dette forum til spørgsmål eller anbefalinger ang. specifikke steder i Portugal - f.eks. om et rejsemål eller den perfekte strand, de gode steder i byen eller en god udflugt.

 

Emne: Besøg på en Chimarrão restaurant i Portugal
Navn: Søren Dahl
       27-06-2007 10:33
Chimarrão er en populær og meget anderledes kæde af restauranter i Portugal og Brasilien. Kæden åbnede i Portugal i 1980 efter mange års succes i Brasilien.

For under 100 kroner får man indledningsvis adgang til en stor salat-buffet. Hertil kommer fritter og friturestegt banan som lander på bordet uden at man i øvrigt beder om det. Efter nogen tid går tjeneren i gang med at servere kød - masser af kød. Man gør klogt i at have sat god plads af på sin tallerken - såvel som i maven.

I den første serveringsrunde er der 3-4 forskellige slags kød og pølser. Alt serveres fra spyd som tjeneren går rundt med og man kan selv bestemme hvor meget eller hvor lidt - dvs. hvis tjeneren ikke lige lige forstår termen 'just a little please' på engelsk får man man bare fuld portion og gerne lidt ekstra. Med jævne mellemrum kommer et nyt spyd med oksesteg eller skinke ud fra køkkenet. Det bliver ved en lille times tid hvor tjeneren til stadighed dukker op med primært okse og svinekød, men også lidt kylling. Hvis man ikke bliver mæt er det ens egen skyld.

Alt er meget lækkert og meget varieret. Chimarrão er nok ikke det sundeste sted at spise flere gange om ugen, men det er absolut værd at prøve. Chimarrão er ikke kun en kulinarisk oplevelse. Man får også et indblik i portugisisk levevis. Kæden er utrolig populær i Portugal hos både unge og gamle og er tit brugt ved fester og lignenede. Den findes over hele Portugal specielt i de større byer.

Chimarrão's hjemmeside er kun på portugisisk, men der er en letforståelig liste over de forskellige lokationer hvor man kan finde restauranten på: www.chimarrao.pt .

Besvarelser: