Forum: Portugal generelt

Dette forum benyttes til generelle spørgsmål eller kommentarer angående Portugal.

 

Emne: Store udsving i Benfica aktien på Euronext børsen i Lissabon
Navn: Søren Dahl
       18-06-2007 23:48
Børsintroduktionen af Benfica F.C, som for tiden ligger som nummer 3 i Portugals fornemste fodbold-række efter FC Porto og Sporting Lissabon, har været ret interessant.

Børsintroduktionen fandt som planlagt sted i maj 2007 med en udbudspris på 5 Euro per aktie for 60% af Benfica SAD; i alt 15 millioner stk B-aktier. Allerede de første par dage steg kursen med 20% til 6 Euro og alle tegn på en succes var til stede. Herefter gik det sydover med aktiekursen i Benfica som først i juni så meget billig ud i kurs 2,69 Euro per aktie.

En portugisisk forretningsmand ved navn José Berardo, én af Portugals 10 rigeste mænd, tilbød d. 15. juni via sit investeringsfirma Metalgest 3,50 Euro per aktie med det formål at købe 60% af aktierne og blive den største private investor i Benfica. Den melding blev formanden for Benfica, Luis Filipe Vieira så lettere fortørnet over at han meldte ud at Benfica altid vil bevare en bestemmende aktiemariotet. Kursen ligger nu i 4,23 Euro. Berardo's tilbud gælder ugen ud. Fortsættelse følger.

I parantes bemærket har danske AGF p.t. en børsværdi som er næsten dobblet så stor som Benficas.

Besvarelser: