Forum: Portugal generelt

Dette forum benyttes til generelle spørgsmål eller kommentarer angående Portugal.

 

Emne: Bilkørsel i Portugal
Navn: Søren Rasmussen
       11-08-2001 07:06
Vi skal snart på ferie i Portugal og har i den forbindelse lejet en bil i 3 dage og har desuden fået fat i noget litteratur om Portugal sådan at vi har kunnet planlægge hvad vi skal se mens vi er der. I de bøger vi har (2 stk.)står der at trafikken i Portugal hører til blandt Europas farligste og at bilisterne overhaler hazarderet så man i værste fald bliver tvunget ud i rabatten!
Er der nogen der kan be- eller afkræfte ovenstående og er der vejstrækninger man skal undgå Algarveregionen og fra Algarve og op til Lissabon? Vi hører gerne fra jer derude. På forhånd tak. Helle & Søren

Besvarelser:
 • Re: Bilkørsel i Portugal (Fernandes, 11-08-2001 16:54)
 • Re: Bilkørsel i Portugal (Fernandes, 11-08-2001 16:53)
 • Re: Bilkørsel i Portugal (Fernandes, 11-08-2001 16:49)
 • Re: Bilkørsel i Portugal (Fernandes, 11-08-2001 16:46)
 • Re: Bilkørsel i Portugal (Søren & Pernille, 11-08-2001 13:19)

 • Vi var i Portugal i 3 mdr. i 1995, og har været der på ferie mange gange, senest juni 2000. Vi har kørt meget dernede, og har ikke haft nogen problemer. Da vi var der i de 3 mdr. kørte vi selv derned og kørte en del rundt i Algarve. Vejene i bjergene er meget dårlige, og man skal beregne en del ekstra tid, men det er en flot tur fra Algarve til Foia (det højeste punkt). Vi kørte fra Albufeira til Lagoa, Silves, Torrinha, Monchique og derfra til Foia.
  Sidste år tog vi turen fra Albufeira til Lissabon i lejet bil. Vi tog hovedvej 120 (langs vestkysten) hele vejen til Setubal, hvor motorvej A2 følges resten af vejen direkte ind i Lissabons centrum. Vi parkerede på havnen og tog sporvognene rundt i byen. Det kan godt anbefales, hvis man vil ind i de små gader. Trafikken i selve Lissabon kan være en smule kaotisk, men ellers er der ikke noget vi blev skræmt over. Vi har ikke oplevet nogen chikane i trafikken, tværtimod synes vi at de er søde til at tage hensyn til turister. Dog skal man ikke køre med lys på om dagen, da alle så vil blinke med deres lys.
  FDMs feriepakke kan varmt anbefales, der er nogle gode vejkort og beskrivelser over steder der er værd at se.
  Rigtig god ferie, men pas på : Man forelsker sig i landet.