Forum: Rundt i Portugal

Brug dette forum til spørgsmål eller anbefalinger ang. specifikke steder i Portugal - f.eks. om et rejsemål eller den perfekte strand, de gode steder i byen eller en god udflugt.

 

Emne: Køreplaner/priser for togrejser
Navn: Helle Jensen
       18-07-2001 10:39
Hvor kan jeg finde køreplaner eller andre oplysninger om togrejser i Portugal?

Aktuelt er det en tur fra Lissabon til Porto (evt. med stop i Aveiro) samt togtur gennem Dourodalen der står på programmet til aug/sep.

Besvarelser:
 • Re: Køreplaner/priser for togrejser (gitte larsen, 15-05-2004 14:32)
 • Re: Køreplaner/priser for togrejser (Bent Johnsen, 13-03-2002 21:32)

 • Hej Helle,
  De protugisiske jernbaners køreplaner er ikke altid lette at finde rund i. Alle køreplaner og prislister findes både på portugisisk og engelsk. Men prøv denne søgeside http://www.cp.pt/cgi-bin/Search/pass1.plx?linguagem=uk som giver dig svar på engelsk.
  Søg så på Porto som udgangsstation og Mirandella som slutstation. Så får du et forslag til en tur langs Douro fra Porto via Regua til Tua.
  Regua er en mellemstor stationsby i Dourodalen med hoteller og butikker, hyggelig at gøre ophold i.
  Videre oppe langs floden ligger Tua.
  Tua er en flække på nogen få bygninger foruden stationen. Prøv at få en sludder med stationsforstanderen: han er meget glad for at øve sit engelsk (og har også behov for det). Han hjælper gerne med hvad som helst, f.ek. et sted, hvor I kan stille jeres bagage, men I spiser frokost.
  Til højre for skinnerne (når du kommer fra Porto) ligger der et par restauranter, hvor I kan få en udmærket portugisisk frokost med udsigt over Douro.
  Mens I venter på det smalsporede tog, jeg fortæller om nedenfor, skal I besøge købmandsbutikken, der ligger på venstre side af stationen. Stå ved stationens østgavl og gå over den smalsporede banes spor. Så kommer I ind i købmandsbutikken, der bare ser ud som almindelig dør i huset overfor stationen. Her kan I købe lokal portvin: Den jernbanearbejderne kommer efter fra tidlig formiddag og som skænkes fra en gammel colaflaske under disken. Hvis I oplever en jernbanearbejder, der kommer ind og ber om "mais Cola" (mere cola), er det ikke nødvendigvis fordi han er forfalden til amerikansk sukkervand! Til gengæld er de gemytlige folk, der gerne inviterer på lidt ristede kastanjer. Eller den dyre version, der koster op til en halvtredser for en 5-literflaske. Jeg foreslår, at I smager lidt på varerne. Den dyre smager rigtig godt!
  Stationen i Tua er også en slags jernbanemuseum/jernbanekirkegård - rigtig guf, hvis man vil studere damplokomotiver.
  Foruden den "store" gennemgående jernbanelinie kører der et lille, smalsporet tog mod nord op til Mirandella. Toget består som regel kun af 1 - 2 gamle passagervogne og et rangerlokomotiv. Det er en rigtig oplevelse! Op gennem slugter langs en biflod til Douro går det langsomt og med mange stop gennem pragtfuld natur og med gode muligheder for at falde i snak med folk. Prøv at komme til at sidde i den bageste vogn, så er der mulighed for at nyde udsigten fra bagperonnen.
  Find en lokal pension i centrum af Mirandella (nede ved floden på samme tid som togstationen). Der er flere billige og udmærkede.
  Og skal I have en portugisisk lufttørret skinke med hjem, er Mirandella stedet.
  Fra Mirandella går der en udmærket bus til Amarante, som også er et besøg værd. Herfra kan I så tage toget tilbage til Porto.
  Rigtig god tur.
  Og skulle I komme til Algarve har vi lagt nogen turforslag på vores hjemmeside www.come.to/salema
  Hilsen
  Bent Johnsen

   
 • Re: Køreplaner/priser for togrejser (Maria Thingsgaard, 30-07-2001 09:34)