Forum: Udlandsdansker i Portugal

Brug dette forum til at dele erfaringer med andre og kommende udlandsdanskere i Portugal.

 

Emne: Hvor og hvor meget?
Navn: Ole O - Sønderborg
       18-02-2007 16:47
Har nu gennemgået lidt bogligt omkring Portugal's kultur, klima, erhverv osv... Har tidligere givet udtryk for, at vi ikke vidste hvor i Portugal vi kunne forestille os, at slå os ned, men nu vil vi udforske den syd vestlige del af landet, grundet deres klima. Vi er ikke de store badedyr, men vi skal ha noget hav omkring os og gerne 20-30 graders varme. Vi er godt trætte af regnvejr, efter bl.a. 10 år på Færøerne (der regner ca. 72% af året) og 11 år i Danmark nu.
Vi er to voksne og har ikke behov for en luksus bolig, men forestiller os en bolig på 70-100 kvm. enkelt og uden luksus. Ved luksus forstå vi pool, 300 kvm, >8 værelser og havudsigt osv. i den dur dér.
Hvad må man regne med en bolig koster? Hvad koster nye biler fx. i Portugal? Hvordan er prislevel i forhold til DK?
Hvorledes fungerer skattesystemet? Eller har de noget alternativt?

Som I kan se, er der mange spørgsmål som efterhånden dukker op og jeg kunne sikkert finde noget på diverse sider, men mener det må være mest nærliggende at spørge herinde. Vi har haft andre indlæg i dette forum og modtaget utrolige positive og varme tilbagemeldinger, og vi er meget taknemlige for disse - det bestyrker os bare i, at det ikke er helt hen i vejret som vi påtænker.
Som sagt har vi berejst Færøerne, Grønland, Norge og Sverige - og vi er "lidt" trætte det skandinaviske vejr og de danske politiker og så må der gerne ske noget nyt indimellem :-)

På genhør...

Ole & Asta
Sønderborg

Besvarelser:
 • Re: Hvor og hvor meget? (Fernando Kvistgaard, 28-03-2007 15:01)
 • Re: Hvor og hvor meget? (Henrik Dahl, 08-03-2007 20:01)

 • Hej Ole

  Jeg har personligt haft stor glæde af den engelske bog "Live and Work in Portugal", der udkom i 2005. Den dækker stort set alle praktiske områder, der vedrører bosættelse i Portugal.
  Bogen kan bestilles til hjemlån via dit eget bibliotek direkte via denne hjemmeside:
  http://www.bibliotek.dk (Søg efter titlen "Live and work in Portugal")

  Alternativt kan bogen købes her:
  http://www.vacationwork.co.uk/book.builder/1-85458-333-6.html

  Som Fernando nævner, svinger boligpriserne utroligt meget i Portugal. Boliger er noget dyrere i den sydlige del af Portugal end i den nordlige. Via denne hjemmeside kan I få et indblik i hvor meget priserne svinger afhængigt at hvilket område i Portugal i vælger:
  http://casa.sapo.pt/
  (Vælg "Apartamentos" for lejligheder og "Moradias" for huse)

  Bilpriserne i Portugal hører ikke til Europas billigste. Hvis vi sætter gennemsnittet af bilpriserne i Europa til indeks 100 ligger Danmark på indeks 205 og Portugal på 125.
  (Kilde: PricewaterhouseCoopers)

  Generelle leveomkostninger i Portugal vil jeg personligt gætte på er ca. 15 - 20% lavere end i Danmark. Særligt har jeg bidt mærke i at det er væsentligt billigere at gå på restaurant, at benytte offentlig transport, at køre taxi samt at indkøbe almindelige dagligvarer.

  Dobbeltbeskatningsaftalen mellem Danmark og Portugal kan læses her:
  http://www.skat.dk/skat.aspx?oID=159042&vID=201303&i=224#i159042

  Med venlig hilsen
  Henrik Dahl

   
 • Re: Hvor og hvor meget? (Ole O - Sønderborg, 08-03-2007 17:39)
 • Re: Hvor og hvor meget? (Fernando Kvistgaard, 06-03-2007 20:14)