Valuta
Den portugisiske valuta hed tidligere escudos men i dag er det Euro som er gældende valuta i Portugal.

Den nemmeste måde at veksle er i de opstillede bankautomater, som er efterhånden kommet op overalt og normalt kan benyttes uden problemer til VISA og Mastercard.


Post
Post hedder correio og det portugiske postvæsen hedder Correios og fungere fint. Breve sendt fra Portugal vil normalt være i Danmark på knap en uge. Det findes to type postkasser, de blå til a-post og de røde til b-post.

Frimærker (selos) kan købes på posthuse, butikker med Correios skilt eller automater, som er opstillet mange steder i større byer.


Telefon
Det portugisiske telefonnet blevet væsentligt forbedret indenfor de seneste år, så der i dag ikke er nævneværdige problemer, hverken med samtaler indenrigs eller udenrigs. Telefonboksene er enten til mønter eller telefonkort. Sidstnævnte anbefales til udenrigssamtaler, da automaten ellers skal fordres meget ofte. Telefonkort med enten 50 eller 120 enheder kan købes på posthuse og i tobaks- og aviskiosker.

Landekoden til Danmark er 0045 og der er mulighed for at ringe "modtager betaler" fra alle telefoner ved at ringe 0505 0045, hvorefter der ognås kontakt til TeleDanmark. Det er naturligvis også muligt at benytte sin GSM-mobiltelefon, men dækningen er bedst i by- og kystområder.


Elektricitet
Normalt er der ingen problemer med elektriciteten. Portugal benytter 220 volt og stik med to runde ben som herhjemme.

Retur